12 June 2011

Inner shine...

Inner shine..what do you understand about it?Its not like 'Inner shine' yang Maya Karin minum tuhh...its inner shine..like the "innerrr shineeee"..eh apa kau merepek ni ira?*.*

Hmm..okay2..ehem betulkan collar baju sat..hmpphhh..(serius nih)..the inner shine I want to talk about  is the inner you that shining from the outside.Eg:Like when people say 'Seri pengantin'..Of course la pengantin berseri2?But what make their face shining??Duhh...because they are very happy lah kan.Dapat kawen tuu sape tak happy?But but korang perasan tak kalau pengantin yang kena kahwin paksa,muka diorang tak berseri walaupun tukang makeup artis yang makeupkan .Tak kira tebal mana bedak, 10 botol Innershine kita teguk sehari,still muka tak berseri.Macam2 mana pun people can see the dullness.Betull ni tak caya tanya Nora Elena.

Actually at first,I didnt believe bout inner shine segala ni..For me,alah,kita boleh pretend je yang kita happy,people will not know.Kalau dull jugak,tepek jela bedak,mascara,blusher,lipstik..bla,bla,bla..mak aih kau ni pelakon opera ke hape?-_-"....I didnt believe when people say your gloomy inside will affect your face and aura outside,till my bestfriend ask me just now why my face has 'hilang the seri???'...Like tak kira lah dah makeup lawa2,pakai baju lawa2,tapi muka still tak berseri..wuu..really thought I can hide everything inside,but still people can see.Mula2 tu ingat kan tak cukup minum air kott..dah minum bergelen2 air,*okay tipu*,tak berseri2 jugak,minum susu pulak.but still I pun perasan kenapa muka tak macam dulu?and bila Bie cakap tadi..ohh my innershine missing in action rupanya..heeee..patutlah...

So people,dont let your sadness affect your life,your beauty..Jangan terlampau fikir,even memang susah cause it haunted us right??Nak tido memalam pun terfikir2,tak campur lagi terjaga tengah2 malam sebab nightmare,terfikir lagi then tak boleh tidur sampai pagi.Esok mata dah macam panda,eyebag dah ber'beg2'..Just forget everything,and seek forgiveness from Allah.Adalah tu yang kita buat salah sampai kita diuji begitu...Doa banyak2 agar Allah tolong kita hadapi dugaanNya,and banyak2 refer mak ayah kalau ada problem..Renung2 kan dan selamat beramal ye kwan2...heee^.^

P/S:Esok nak beli Inner shine 6 botol.Ceh cakap tak serupa bikin.hehehehehe

3 comments:

mizaharun86 said...

amboii...promote abis2an...pasni leh ganti maya karin jadik duta baru..hihi

ira rara said...

hahahhaa...tak dapatlah nak ganti maya karin..

eja gediks said...

kakak!! nanti jadi duta innershine sila sponsor sy! miss u miss u miss u miss u...

Post a Comment